Reglement tennistraining Helios

Reglement tennistraining bij Helios

Tennislessen worden gedurende het zomerseizoen aangeboden door de Utrechtse Tennis Organisatie (UTO).

De lessen voor senioren worden standaard aangeboden van maandag t/m vrijdag op baan 3. Maandag t/m donderdag tijdens een blok van 4 uur van 18:45-22:45 uur. Op vrijdag tijdens een blok van 2 uur van 18:45-20:45 uur (dit i.v.m. het eerder sluiten van de tennishal KEES op de vrijdagavond tijdens de zomerperiode).

Het aanbieden van tennislessen op de zaterdagochtend kan wel maar zal zijn beperkingen ondervinden i.v.m. KNLTB competities en andere geplande activiteiten door Helios op de zaterdagen. De tennislessen zullen in het geval van geplande activiteiten of de competitie op de zaterdag geen voorrang krijgen.

Banen 1 en 2 zijn standaard beschikbaar voor het vrijspelen door Heliosleden en zijn niet beschikbaar voor het geven van tennislessen, óók niet als de duisternis is ingevallen. Dit met uitzondering dat de tennishal KEES nog niet beschikbaar is voor Helios conform de ‘Zomerregeling Helios 2020’. Voor het tennisseizoen 2020 zijn dit de weken 14 en 15 en vanaf week 38. In die weken worden de tennislessen bij duisternis op baan 2 gegeven. Tijdens de overige weken bij duisternis en/of andere belemmeringen (bijvoorbeeld slecht weer, zoals regen) kunnen de lessen uitwijken naar de tennishal KEES.

De sluitingstijden van tennishal KEES zijn in de zomerperiode maandag t/m donderdag om 23:00 en vrijdag om 21:00 (Zie website KEES, sluitingstijden kunnen eventueel nog veranderen).

De ‘Zomerregeling Helios 2020’ geeft geen garantie tot het beschikbaar zijn van tennisbanen bij KEES voor het geven van tennislessen bij Helios. Zie het reglement tennishal Kees.

Uitgangspunt voor het lesschema voor senioren in 2019 volgens de Helioskalender: · 

  • week 14 t/m 17: 4 weken les 
  • week 18: Mei vakantie (geen les) ·
  • week 19 t/m 29: 11 weken les
  • week 25: Helios Open (lessen voor senioren vinden dan plaats in tennishal KEES, jeugdlessen gaan op de Helios tennisbanen dan wel gewoon door maar stoppen tijdig (18:00), vóór de aanvang van het Helios Open)
  • week 28: Biltse Recreatie Tennisweek; 1 baan beschikbaar voor de seniorenlessen

Disclaimer: De informatie verstrekt in dit lesreglement 2020 kan onderhevig zijn aan veranderingen.