Verdere versoepeling CORONA-maatregelen

29 mei 2020


Zoals afgelopen woensdag bekend is geworden, mogen sportkantines, clubhuizen en bijbehorende terrassen van niet-commerciële uitbaters zoals een stichting of vereniging (en daar valt Helios onder) vermoedelijk op 1 juli a.s. weer open. En dat is goed nieuws! Alles uiteraard onder de voorwaarde dat de Corona situatie zich gunstig blijft ontwikkelen. En ook dán zullen de 1,5 m en andere voorwaarden nog wel gelden. Eind juni zal het Kabinet daar definitief over besluiten.

Het is daarom goed voor onszelf nu alvast een plan te maken, want daarmee moeten we uiteindelijk ook eerst nog naar de gemeente De Bilt voor toestemming volgens de noodverordening. Volgende week krijgen we daarover meer gedetailleerde informatie vanuit de KNLTB. Maar intussen denken de Kantinecommissie en de Parkcommissie, samen met het Bestuur, alvast na over hoe bij Helios dat plan precies moet worden ingericht en uitgevoerd.

Verder wordt er inmiddels alweer lekker getennist op het park en houden velen zich ook goed aan de regels. Oh ja… het handen wassen kan wat beter! De ervaringen met de ClubApp en het digitale afhangbord daarin om een baan te reserveren, zijn over het algemeen positief. Wel zitten er nog wat onduidelijkheden en tekortkomingen in waarover we met de KNLTB zullen overleggen. In de ClubApp staat overigens al veel verenigingsinformatie en die informatie wordt voortdurend ook uitgebreid. Blijf dat dus volgen!

De plannen voor een Zomer Challenge en een Laddercompetitie zijn in voorbereiding, dus daar horen jullie binnenkort meer over. Oók zullen we kijken of, en zo ja hoe, we het ‘Tossen’ weer georganiseerd kunnen krijgen, inclusief de noodzakelijke baanreserveringsvoorwaarde.

Voor nu geldt echter nog stééds: zonder reservering mag je niet op het park komen en kun je niet spelen!

En iedereen mag tot 1 juli gratis een introducé meenemen, maar maak dat dan ook zichtbaar bij de baanreservering, dan kunnen we dat een beetje volgen!

Trouwens… hebben jullie het nieuwe schilderwerk aan het Heliohome al gezien? De schildersclub heeft knap werk geleverd! Hulde!

Verder is het Bestuur wel benieuwd naar jullie ervaringen met de LED-verlichting op de banen 1 en 2. Graag nodigen we jullie uit om jullie mening hierover met ons te delen, dan kunnen we SPORT Technologies vragen om zonodig zaken bij te stellen. Trouwens de verlichting kan ook op afstand aan- en uitgeschakeld worden (de schakelaar in het clubhuis staat daarvoor permanent op áan’). Zie daarvoor de informatie boven de sleutelhaak op het terras.

Verder is het Bestuur nog steeds in overleg met de familie Sloet over mogelijke LED-verlichting op de banen 3 en 4. Zodra daar meer over bekend is, melden we dat uiteraard.

Rest mij nog jullie namens het Bestuur een goed Pinksterweekend toe te wensen, met uiteraard mooi (tennis)weer.

Hartelijke groet, en blijf gezond!

 

Alle voorgaande berichten over het coronavirus en wat dit voor consequenties heeft gehad voor jou als lid van Heilios zijn te lezen via deze link: https://www.helios-bilthoven.nl/coronavirus_nieuws

Nieuwscategorieën Algemeen nieuws