Versoepeling Corona maatregelen - NU OOK DUBBELEN MOGELIJK!

22 mei 2020


Het Kabinet heeft de Corona maatregelen verder versoepeld en de gemeente heeft daarmee ingestemd. Voor Helios betekent dit het volgende: vanaf nu mogen er 4 spelers op een baan en kan er dus ook weer gedubbeld worden. Nog altijd dienen we het digitale afhangbord, dat dus op max 4 spelers zal worden aangepast, te gebruiken voor reserveringen. Zonder reservering mag er nog niet worden getennist. Overigens werkt dit afhangbord goed, we krijgen daar veel positieve berichten over.

Wel het verzoek om na afloop van het tennissen of de tennisles niet op het terras te blijven hangen. En ook om niet veel vroeger dan de baanreservering of de tennisles al op het park te komen. Dat is tegen de regels! Te veel mensen op het park moet nog worden voorkómen!

Helaas mogen sportkantines/clubhuizen en bijbehorende terrassen op dit moment officieel pas op 1 september a.s. weer open. Dat loopt dus niet gelijk op met de datum van 1 juni voor de horeca, hoewel dat volgens ons met de 1,5 m afstandsregel, en dat vindt de KNLTB ook, best had gekund. Wel onderzoekt het OMT op dit moment of zij het Kabinet kunnen adviseren om dit toch al per1 juli open te stellen. Dat horen we dus nog!

Verder blijken onze tennisbanen nog redelijk kwetsbaar. Gebruik daarom altijd het juiste (gravel)schoeisel, wees voorzichtig met het spelen, en sleep de banen zoals het hoort. Het kan gebeuren dat de PC toch weer aan een baan onderhoud moet plegen en die baan wordt dan in het afhangbord geblokkeerd. Wij vragen daarvoor jullie begrip!

Als de Corona situatie zich gunstig blijft ontwikkelen zou onze SCK dus door kunnen gaan. De TC en de JC zullen met de competitieteams contact opnemen om de organisatie van de uitgestelde competitie in het najaar te kunnen gaan realiseren. Verder lijkt het erop dat we de Toss ochtenden en de Toss avond binnenkort ook weer kunnen instellen. Jullie krijgen daarover bericht als het zo ver is!

Daarnaast zijn we van plan een interne Laddercompetitie in te stellen. Zodra daar meer duidelijkheid over is, horen jullie dat!

Op advies van de KNLTB onderzoeken we óók de mogelijkheid van een Zomer Challenge, een nieuw kortdurend lidmaatschap, inclusief enkele tennislessen en inclusief de SCK. Voor potentieel nieuwe leden lijkt dat aantrekkelijk!

Verder blijven we ons uiteraard houden aan alle geldende Corona regels!

En natuurlijk proberen we gezond te blijven!

 

Alle voorgaande berichten over het coronavirus en wat dit voor consequenties heeft gehad voor jou als lid van Heilios zijn te lezen via deze link: https://www.helios-bilthoven.nl/coronavirus_nieuws

Nieuwscategorieën Algemeen nieuws