Baanreglement jeugd

SPEELTIJDEN  

Gespeeld wordt er vanaf ca. 1 april tot eind oktober (of later, afhankelijk van het weer) op 4 gravelbanen aan de Kees Boekelaan 8a te Bilthoven.   De jeugd heeft beschikking over 2 tot 4 banen op iedere doordeweekse middag van 13.00 uur tot 18.00 uur. In het weekend wordt er gespeeld op basis van gelijkwaardigheid, behalve tijdens de competitie.   Tennisballen worden door de vereniging beschikbaar gesteld binnen openingstijden van de kantine. Daarbuiten moet je zelf voor ballen zorgen.   Tijdens de zomervakantie mag de jeugd de gehele dag spelen op basis van gelijkwaardigheid op alle dagen tot ’s avonds 19.00 uur, behalve op de toss avond. Na 19.00 uur mogen tijdens de zomervakantie alleen jeugdleden vanaf 14 jaar en ouder spelen op basis van gelijkwaardigheid. Behalve weer de toss avond. Een lijst met namen hangt in het clubhuis. De toss avond blijft uitsluitend voor seniorleden.   Op de feestdagen die op een doordeweekse dag vallen speelt de jeugd op basis van gelijkwaardigheid. Dit betekent dat senioren ook overdag mogen spelen en junioren (vanaf 14 jaar) ‘s avonds. (En dus wel altijd afhangen)   

TENNISBALLEN  

Bij Helios speel je met tennisballen van de club. Als je komt tennissen, kun je ballen vragen aan degene achter de bar in de kantine of als die gesloten is staan er ballen in het halletje van het Heliohome. Speciaal voor de kinderen t/m 12 jaar zijn er aangepaste ballen beschikbaar. Deze zijn iets lichter en stuiteren minder hoog en zijn daarom beter om jonge kinderen goed te leren tennissen. Let op deze zijn alleen voor de kinderen t/m 12 jaar. Na afloop breng je de ballen weer terug bij de bar. Ballen die over het hek gaan, laten liggen! Deze worden door seniorleden opgehaald. Maar wel even doorgeven aan degene die achter de bar staat. Dus niet over de hekken klimmen!    

SLEPEN VAN DE BANEN  

Onze banen zijn gravelbanen en hebben een speciale verzorging nodig. Groot onderhoud wordt verzorgd door de parkcommissie. Maar iedere tennisser, jong of oud, verzorgt ook zelf een beetje het dagelijkse onderhoud. Dat houdt in, dat na het spelen de baan wordt gesleept met het sleepnet. Het sleepnet is achter iedere baan te vinden. Sleep dan de hele baan (van hek tot hek), niet alleen de baseline!    

TENNISSCHOENEN  

Tennisschoenen zijn heel belangrijk en verplicht. Het moeten laagprofiel zolen (!!) zijn, omdat anders de gravelbanen beschadigen. Let hierop bij aanschaf van tennisschoenen!! Om teleurstelling te voorkomen: kinderen met verkeerde schoenen aan moeten we van de baan halen, dit ter behoud van de gravelbanen.   Indien jullie in de tennishal van Sportcentrum Kees spelen, zorg er dan wel voor dat je tennisschoenen goed schoon zijn, dus zonder gravel of vuil onder de zolen. Mocht je in het bezit zijn van indoor tennisschoenen, neem die dan in ieder geval mee!