Tennisles reglement jeugd

Wij hechten er bij Helios aan dat kinderen tenminste de basisbeginselen van het tennis bijgebracht wordt als mede dat het onderlinge contact vooral bij jonge kinderen/nieuwe jeugdleden gestimuleerd wordt. In eerste instantie staan jeugdleden bij Helios geregisterd als jeugdlid + training. Mocht je voldoen aan de regels om geen training te hoeven/willen volgen moet je dit in januari zelf bekend maken bij de ledenadministratie.  

De huidige tennisschool van Helios is de Utrechtse Tennis Organisatie (UTO). Een enthousiaste tennisschool met leuke en zeer kundige tennisleraren die jou goed kunnen opleiden in het tennisspel.  

De volgende regels worden gehanteerd bij het volgen van tennistraining:  

  • alle jeugdleden t/m 12 (geboortejaar 2007 of later) dienen verplicht de training te volgen, tenzij rating 6 in het enkelspel of lager (peildatum speelsterkte november van het voorgaande jaar);  

  • alle jeugdleden ouder dan 12 (geboortejaar 2006 of eerder) dienen gedurende de eerste 2 jaren van hun jeugdlidmaatschap verplicht training te volgen, tenzij rating 6 in het enkelspel of lager (peildatum speelsterkte november van het voorgaande jaar);  

  • jeugdleden ouder dan 12 die een periode langer dan 1 jaar te weinig trainingen op Helios (minder dan 75% lesaanwezigheid) hebben bijgewoond dienen opnieuw 2 jaren verplicht training te volgen, tenzij rating 6 in het enkelspel of lager (peildatum speelsterkte november van het voorgaande jaar);  

  • een jaar waarin een jeugdlid te weinig trainingen op Helios bijwoont (minder dan 75% lesaanwezigheid) bijvoorbeeld ten gevolge van zijnde niet-spelend lid of gebruikmakend van de blessure regeling, telt niet mee bij de bepaling of aan het tweejaarscriterium als bedoeld onder paragrafen 2. en 3. hierboven is voldaan;  

  • alle jeugdleden dienen minimaal 12 lesblokken beschikbaar te zijn als zij lesverplichting hebben;

  • in bijzondere gevallen of bij twijfel beslist het bestuur betreffende de lesverplichting.  

In een verenigingsjaar worden in de periode van 1 april tot aan de zomervakantie in principe 14 tennislessen van 50 minuten gegeven aan groepjes van in principe 6 kinderen. Dit aantal kan bijgesteld worden i.v.m. met bijvoorbeeld ziekte of slecht weer. Indeling in groepjes is afhankelijk van de speelsterkte en beschikbaarheid. De groepjes worden in overleg met de tennisleraar samengesteld. Er kan, indien gewenst, ook ingeschreven worden voor tennislessen in kleinere groepen, maar dan tegen vergoeding van de extra kosten.  

Na de zomervakantie is er bij Helios ook gelegenheid om nog een najaarstraining te volgen, aangeboden door de tennisschool UTO. En zelfs gedurende de winter biedt UTO nog tennislessen aan (binnen en wellicht ook wel buiten op andere banen dan Helios).  

Heb je vragen over de training kun je met contact opnemen met de tennisschool: [email protected]

Jullie worden ingedeeld op sterkte en/of leeftijd. Het inschrijfformulier is te vinden op de website van de Utrechtse Tennis Organisatie. www.UtrechtseTennisOrganisatie.nl.

Op erkende feestdagen, zoals bijvoorbeeld Hemelvaartsdag, en tijdens (een deel van) de vakanties, worden er geen lessen gegeven. Bij slecht weer, of als er plassen op de banen staan en eventueel bij bepaalde activiteiten, wordt er lesgegeven in de hal van het Sportcentrum Kees (tegenover Helios). De tennisles gaat dus meestal gewoon door!